Structuur

HIJN scholengroep kent een platte organisatiestructuur waar de lijnen kort zijn. Dit bevordert aan de ene kant de professionele autonomie van onze docenten en medewerkers, aan de andere kant zorgt het voor het open en inhoudsrijke gesprek. Dit vormt ook de basis van onze kwaliteitscultuur.

professionele autonomie en open gesprek

Bekijk het organigram

Bestuur

Het dagelijks bestuur van HIJN scholengroep wordt gevormd door een college van bestuur: Debby Dacier (voorzitter).

Het college van bestuur wordt in het besturen van de stichting ondersteund door het bovenschools managementteam. Dit bestaat uit de rectoren van de vier scholen van HIJN scholengroep.

Via het bestuurssecretariaat kunt u contact opnemen met het college van bestuur.
Telefonisch is het secretariaat bereikbaar op 030-603 6604, of per e-mail via bestuur@hijnscholengroep.nl.


Raad van Toezicht

De raad van toezicht heeft een controlerende en adviserende taak. Daarbij is de raad werkgever van het bestuur.
Zij bestaat uit de volgende leden:

 • Vincent van Schaik

  Vincent van Schaik

  Vincent van Schaïk heeft langdurige bestuurlijke ervaring in het bedrijfsleven (Shell), met specialismes in innovatie, (ICT-)technologie en risicobeheersing. Momenteel is hij werkzaam bij het Nivel (Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg) in Utrecht als IT Manager.

 • Wenda Sondorp

  Wenda Sondorp

  Wenda Sondorp werkt als a.i. directeur/manager in diverse organisaties. Vanuit een breed scala aan managementposities heeft zij ervaring in bestuur en bedrijfsvoering van start-up tot grootschalige corporate organisaties. De laatste jaren is zij werkzaam in de sectoren Onderwijs en Jeugdzorg.

 • Wieke Eefting

  Wieke Eefting

  Wieke Eefting werkt als beleidsdirecteur bij de Universiteit Utrecht. Zij heeft in verschillende functies binnen en buiten de universiteit veel ervaring opgedaan in het onderwijsdomein, zowel op het gebied van organisatie, management, onderwijskwaliteit en sociale veiligheid.

 • Pieter Cornelissen

  Pieter Cornelissen

  Pieter Cornelissen heeft lange tijd ervaring als bestuurder en directeur in het onderwijs, bij o.a. Hogeschool Utrecht en Floreer, een stichting voor primair onderwijs en kinderopvang in de Haarlemmermeer. Op dit moment is hij werkzaam als interim bestuurder, adviseur en toezichthouder in verschillende onderwijsorganisaties.

 • Jim Bijlstra

  Jim Bijlstra

  Jim Bijlstra is (interim-)bestuurder en toezichthouder in het onderwijs. Hij heeft in diverse onderwijssectoren gewerkt, maar is de laatste jaren vooral betrokken bij de realisatie van passend & inclusiever po en vo. Naast zijn rol binnen de HIJN Scholengroep is Jim voorzitter van de Raad van Toezicht van Nimeto, een mbo-vakschool in Utrecht.

De Raad van Toezicht is bereikbaar via de bestuurssecretaris van HIJN scholengroep (bestuurssecretaris@hijnscholengroep.nl).

Documenten

Locaties

Houtens

Kruisboog 1
3994 AE Houten
T: 030 63 44 297
info@mijnhoutens.nl

Cals IJsselstein

Hoge Dijk 1
3401 RD IJsselstein
T: 030 6868040
ijsselstein@cals.nl

Cals Nieuwegein

Vreeswijksestraatweg 6 A
3432 NA Nieuwegein
T: 030 6036604
nieuwegein@cals.nl

Heemlanden

De Slinger 48
3995 DE Houten
T: 030-6379944
info@heemlanden.nl