Iftar maaltijden

Tijdens de ramadan hebben zowel het Houtens als Cals Nieuwegein een Iftar maaltijd georganiseerd. De Iftar maaltijd is de maaltijd die na zonsondergang gegeten wordt. Tijdens de Iftar maaltijd staan ontmoeting, verbinding en saamhorigheid centraal. We vinden het mooi om te zien dat er op onze scholen ruimte is voor deze traditie en dat dit gedeeld wordt met leerlingen, ouders en docenten, ongeacht hun religieuze achtergrond.

Op het Houtens kwamen een aantal leerlingen met familie koken op school. Om 20.15u werd het vasten verbroken. De vader van twee leerlingen deed een oproep voor het gebed. Daarna gingen leerlingen, ouders en collega’s bij elkaar aan tafel voor de maaltijd.

Op Cals Nieuwegein hebben meer dan 150 leerlingen meegedaan aan de Iftar. Zij brachten overheerlijk eten mee uit alle windstreken. De avond begon met een recitatie uit de Koran, het breken van het vasten met melk en een dadel met aansluitend gebed in de gymzaal. Aansluitend werd er door leerlingen en docenten gegeten aan lange tafels.